top of page

Ons kantoor bevindt zich op een bijzondere locatie, in een fraai kantoorpand dat is gevormd door de samenvoeging van twee stadsvilla's uit 1917. Wanneer je over onze drempel stapt, ervaar je professionaliteit, betrokkenheid en een informele prettige sfeer. Samen met onze cliënten lossen wij juridische problemen op, met een doelgerichte en slagvaardige aanpak. Specialistische kennis, ruime ervaring en bovenal liefde voor ons vak zorgen ervoor dat uw zaak bij ons in goede handen is.

HET KANTOOR

ADVOCATEN

ADVOCATEN
profiel-ralph-02.jpg
MR. G.E.R. UMMELEN
Advocaat
  • LinkedIn - White Circle
MR. W.C.G.J. STERK
Advocaat
  • LinkedIn - White Circle
profiel-walter-02.jpg

Ralph Ummelen zag rechten in eerste instantie niet als zijn toekomstige beroepsgebied: ''Aanvankelijk wilde ik bedrijfseconoom worden, vandaar ook mijn keuze voor de Erasmus Universiteit. Toch is het uiteindelijk rechten en niet economie geworden.'' Ralph studeerde civielrechtelijk af. ''De advocatuur trekt mij vanwege de inhoud, afwisseling en vaak toch wel hectische momenten. Met name de hectiek houdt je scherp''. Sedert 2011 houden Ralph en Walter hun kantoor aan de Vlotstraat. Vanaf dat moment ontstond er een vorm van samenwerking, die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de maatschap Sterk Ummelen in 2015.

 

De beste kwaliteiten van Ralph zijn, volgens zijn zakenpartner Walter:

''Ralph is een bijter, ad rem en welbespraakt. Hij is commercieel ingesteld, 

klantvriendelijk en servicegericht. Dat zijn bij uitstek goede kwaliteiten om als advocaat te slagen.'' Ralph beschikt over ruime ervaring (advocaat sinds 1995) op het gebied van (commerciele) contracten, huurrecht en insolventierecht. Regelmatig wordt hij door de rechtbank benoemd tot curator. Ralph is tevens lid van de (specialisten)Vereniging van Insolventierecht advocaten (INSOLAD).

Opleidingen  

Nederlands recht

(Erasmus Universiteit Rotterdam)

Nationaal en Internationaal Contracteren

(Grotius specialistenopleiding)

Insolventierecht voor curatoren

(CPO)

Insolad

(Grotius specialistenopleiding Insolventierecht)

Bij Walter Sterk was de interesse voor ''het recht'' al vroeg aanwezig: ''Ik herinner me dat ik op de lagere school altijd rechter wilde worden. Een rechtenstudie is een goede basis voor een carriere in het bedrijfsleven, bij de overheid en vanzelfsprekend ook in het juridische vak.'' Tijdens zijn studie legde Walter de nadruk op de combinatie van Europees recht en ondernemingsrecht. Na zijn studie deed hij onder andere praktijkervaring op in het Europees mededingingsrecht bij de Europese Commissie in Brussel. Het leukste aan het vak? ''Winnen. Het liefst met een goed gemotiveerde uitspraak van de rechter. Als advocaat oefen je een schitterend beroep uit, vol dynamiek en uitdagingen.''

 

Het maatschapsverband met Ralph is volgens hem bijzonder: ''We zijn allebei rationeel ingesteld, maar we weten ook de menselijke maat te houden, als advocaten en als ondernemers.'' Volgens zijn medevennoot is Walter een harde werker, die kritisch, analytisch en ook communicatief sterk is. Walter is inmiddels ruim 25 jaar advocaat en heeft veel ervaring, met name op het gebied van het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, bouw- en aanbestedingsrecht en, net als zijn medevennoot, het insolventierecht. Walter wordt regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator.

Opleidingen

         

Nederlands recht  

(Rijksuniversiteit Limburg, Maastricht)


Europees recht

(Europa Institut, Universität des Saarlandes, Saarbrücken)

Internationaal handelsrecht

(Queen Mary & Westfield College, University of London, Londen)

 

Insolventierecht

(Grotius specialistenopleiding Insolventierecht)

 

Arbeidsrecht

(Specialistenopleiding Tilburg Maastricht Arbeidsrecht - TMA)

bottom of page